Vaníliás cukor






Telis-tele vagyok képekkel és receptekkel amiket szép sorjában, ahogy időm engedi, kezdem majd feltölteni az oldalra, addig is egy kis gasztro ajándék házilag!
Hogy mire nem jó a szomszéd régi kerítése?? Tökéletes fotó háttér, most határozottan ez a kedvenc, remélem nem baj, hogy ilyen sok fénykép készült...

Úgy döntöttem, eljött az ideje a vaníliás cukor házi előállításának! Miközben készült, na már akkor megállapítottam, hogy a boltihoz valóban nem sok köze van....hogy pontosítsak, csak névrokonok!  Hogy miért is vártam az elkészítésével eddig, azt magam sem tudom, miközben (azt hiszem nem meglepő) állandó szereplő a konyhai ténykedéseimben!
Az elkészítése nem tart tovább pár percnél és ha nincsen robotgépünk, akkor csak összedobjuk a két alkotóelemet, és tölthetjük is az üvegbe! A robotgép segítségével tetszőleges finomságúra tudjuk őrölni az egészet!
Tényleg érdemes elkészíteni, és akkor nem kell többet a tasakos vanilin cukrot vásárolni..bármihez is tegyétek ezután, garantáltan sokkal finomabb lesz! Igaz, hogy a saját készítésűnek a hátoldalán nem találhatóak képes receptek, de ez talán elhanyagolható. :)

Hozzávalók

50 dkg kristálycukor
2 rúd vanília

Folyamat

A vaníliarudakat feldaraboljuk és a kristálycukor társaságában a robotgépbe tesszük. Többször is átpörgetjük a hozzávalókat. Tetszés szerint alakíthatjuk az állagát, attól függően mennyire szeretnénk puha, finom hatást elérni.
Hamuszürke, nagyon intenzív vaníliás cukrot készíthetünk így, amit egy befőttes üvegben vagy egy jól záródó üvegben tárolhatunk a polcon.
Ha pár hét múlva egy sütés alkalmával elővesszük, na akkor az igazi, ugyanis az eltelt idő csak jót tesz neki!! A vaníliarúd szépen bedolgozza magát az üvegcsében és teljesen átveszi a hatalmat a cukor felett....



Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Ezt a megjegyzést eltávolította a blog adminisztrátora.
Elena üzenete…
Ajándék...javítom is!

Amit megkóstolnátok a héten...